Indulhat a legális permetezés: a TGT Drón minden jogszabálynak megfelel

A TGT Drón a jogszerű tevékenység végzéséhez mindhárom, a jogszabályokban szerepelő feltételnek megfelel.

Elhárult minden akadály a drónos permetezés jogszabályoknak megfelelő végzése elől.

Már elérhető az első növényvédőszer hazánkban, amely már kijuttatható pilóta nélküli légi járművel.

Az acetamiprid hatóanyagú, Mospilan 20 SG rovarölő szer esetében már megtörtént az engedély kiterjesztése. A készítmény cseresznyében, meggyben és dióban alkalmazható drónnal történő permetezéssel, mellyel a termesztők a cseresznyelégy és a nyugati dióburok-fúrólégy ellen védekezhetnek.

Az első készítmény engedélyének kiadásával így elhárult minden akadály a drónos permetezés jogszabályoknak megfelelő végzése elől.

A TGT Drón a jogszerű tevékenység végzéséhez mindhárom, a jogszabályokban szerepelő feltételnek megfelel.

  1. Az alkalmazott drónnak típusminősítéssel kell rendelkeznie. A TGT Drón a NÉBIH listájában is szerepelő DJI T10 permeteződrónt használja.
  2. A drón pilótájának is szerepelnie kell a NÉBIH által vezetett drónpilóta nyilvántartásban (TGT Drón pilótája, Tóth Gy. István a nyilvántartásban szerepel). A TGT Drón pilótája a szükséges végzettségeket teljesítette: A1/A3 nyílt kategóriás drónos képzettség; A2 nyílt kategóriás drónképzés; Pilóta nélküli légijármű irányítói igazolvány; Növényvédelmi drónpilóta képzettség.
  3. Cégünk engedélyezett növényvédő szereket használ.

Kapcsolódó jogszabály: 
A mező- és erdőgazdasági légi munkavégzésről szóló 44/2005. (V.6.) FVM-GKM-KvVM rendelet és a a 4/2022. (II.8.) AM rendelet.

Ha tájékoztatást szeretne a drónos permetezés lehetőségeiről, KATTINTSON: https://tgtdron.hu/kapcsolat/