Mezőgazdasági

ipari

drónmegoldások

TGT drón Multispektrális felmérés

Mezőgazdaság

Multispektrális felmérés

A drónnal felvett Multispektrális képek elemzésével rengeteg információhoz juthatunk a növényállományról. Képet kaphatunk a víz- és tápanyagellátottságról, a gyomnövényekről és a betegségekről.

Mezőgazdaság

Permetezés

A drónos permetezés egyre jobban elterjed a precíziós mezőgazdaságban. Nincs taposási kár, nem jelent gondot a felázott talaj, kevesebb víz fogy, a foltkezelés pedig jelentős költségcsökkenést jelent. 

TGT drón Permetezés
TGT drón Földfelmérés

Területmérés

Föld felmérés

A nagyfelbontású fényképekből összefűzött ortofotó alkalmas mérésre és terület kijelölésre. A fotók centiméter pontos helymeghatározással készültek, így a pontossága megegyezik a földi földmérő eszközökével.

Erdőgazdaság

Erdő felmérés

Az erdők felmérése során pontosan meghatározható az új írtásra kijelölt terület. Multispektrális felvételekkel pedig láthatóvá válnak a beteg, fertőzött fák, amelyek azonnali gyógyítása vagy kivágása szükséges a terület megfertőzésének elhárításához.

TGT drón Erdő felmérés
TGT drón Vadszámlálás

Ipar

Épület diagnosztika

A tetőszigetelés ellenőrzése hőkamerával kimutatja a szigetelési hibákat, láthatóvá válik, hogy hol szökik a hő az épületből.

Ipar

Napelemek vizsgálata

Napelemparkok, nagyerőművek, háztetőkön lévő napelemek rendszeres hőkamerás ellenőrzése segít beazonosítani a hibás elemeket. A drónnal történő felmérés nem csak pontos, de jóval gyorsabb is, mint a hagyományos vizsgálat.

TGT drón Napelemek vizsgálata

Legfrissebb drónos hírek

Gyöngyösi Tamás

Gyöngyösi Tamás

Okleveles közgazdász (Budapesti Közgazdaságtudományi Egyetem), MBA (University of Nyenrode, Hollandia).

Eddigi karrierem során különböző vállalatoknál dolgoztam pénzügyi-gazdasági területen Magyarországon és külföldön is. Az utóbbi években egyéni vállalkozóként üzleti tanácsadási, programozói, modellezői munkákat vállalok.

A TGT Drón vállalatban társtulajdonosként a terepmunka mellett a számítógépes képfeldolgozást, a pénzügyi és az adminisztrációs feladatokat látom el.

Fontosnak tartom, hogy folyamatosan képezzük magunkat a mezőgazdasági képfeldolgozási technikák terén. Partnereinket is megismertetve a legújabb lehetőséggel, velük kölcsönösen előnyös, hosszútávú kapcsolatot építsünk ki.

Hobbik: matematika, programozás, síelés

Tóth Gy. István

Tóth Gy. István

Okleveles gépészmérnökként végeztem a Budapesti Műszaki Egyetemen.

Az egyetem után egy multinacionális cégnél dolgoztam, műszaki területen, majd egy magyar nagyvállalatnál helyezkedtem el. Néhány éve egy kisebb cégnél géptervezéssel és -gyártással foglalkozom.

Mindig vonzottak az új műszaki és technikai megoldások, az ipar mellett a mezőgazdaságban is, így amikor a mezőgazdasági drónokkal kapcsolatos szabályok 2022-ben kezdtek végleges formát ölteni és a NÉBIH által akkreditált képzések elindultak, az elsők között végeztem el a „Hivatalos Növényvédelmi drónpilóta” képzést.

A képzés keretein belül nem csak a mezőgazdasági drónok felépítését, használatát és a velük végezhető munkát sajátítottam el, hanem egyéb mezőgazdasági, ipari és térinformatikai alkalmazásokat is.

A TGT Drón cégben drónpilótaként a felméréseket, a számítógépes adatelemzést és a permetezési feladatokat látom el.

Üzenj nekünk!

Várunk mindenféle üzenetet, hozzászólást, érdeklődést és árajánlatkérést!

Telefon

+36 30 311 5321